Brownie s mandľovým maslom a ďatlami

Čo budeme potrebovať:

  • 300g horká čokoláda
  • 200g mandľové maslo
  • 80g kokosový olej
  • 130g pohánková múka
  • 120g lesný med
  • 3 domáce vajcia
  • 1 menšie nastrúhané jablko
  • 100g vykôstkované ďatle
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička bezfosfátového kypriaceho prášku - vinny kameň
  • štipka morskej soli

Ako na to:

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a kokosový olej. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Ručným mixeróm zašľaháme postupne mandľové maslo, lesný med,nastrúhané jablko a celé vajcia. V miske zmiešame pohánkovú múku so soľou, škoricou, kypriacim práškom a nasekanými ďatlami. Zmes vmiešame do čokoládovej časti. Metličkovým mixérom dobre premiešame a vylejeme na kokosovým olejom potretú tortovú formu (priemer 26cm). Pečieme 25 minút pri 160 stupňoch. Povrch koláča by mal byť mierne lepkavý.

Po vychladnutí koláča okrúhlou formou s priemerom 9cm vykrojíme mini tortičky. Na záver dozdobené mandľovým maslom, celými kúskami datlí a mletou škoricou.

Takto si to viem predstaviť podávať v kaviarni...